Nieuws

De Nationale Ontwikkelingsbank van Suriname N.V. (NOB) start binnenkort een nieuw lenings- en garantieprogramma voor micro, kleine en middelgrote ondernemers. De middelen zijn afkomstig uit een lening van 10 miljoen US-dollar van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB), door tussenkomst van de Staat Suriname.
De Nationale Ontwikkelingsbank van Suriname (NOB) heeft met de benoeming van commercieel directeur Shalini Khedoe, na ruim 20 jaar een tweekoppig directieteam. Hiermee voldoet de NOB aan haar statuten en de richtlijnen van de Centrale Bank van Suriname. Op 12 April 2024 benoemde minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning ook een vernieuwde raad van commissarissen onder leiding van Reguillo Hira. De nieuw toegetreden bestuursleden zijn Thelma Douglas en Miguel Ameerun.
Het Productie Krediet Fonds (PKF), welke op 28 april 2023 officieel van start is gegaan, is intussen ruim 8 maanden actief, waarbij er door het Ministerie van Financiën en Planning een eerste inleg van SRD 100 miljoen is gedaan in het fonds. Dit fonds is bedoeld om de economische groei en ontwikkeling in het land te stimuleren door kredieten te verstrekken ten behoeve van productie in verschillende sectoren en districten.
“Dit is het begin. Wij gaan internationaal”, verkondigt Jonathan Losa van J.J. Losa Stenenbedrijf maandag na de ondertekening van een leningsovereenkomst met de Nationale Ontwikkelingsbank van Suriname N.V. (NOB) in het Assuria High-Rise Event Center. Zijn droom wordt werkelijkheid. Losa omarmt de symbolische cheque met een stralende lach.

Contact

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.